Concert Nimeni Altu’ & Sagace & Andu Toader în The Stage, Bacău – Păreri la rece (poze)

Salutare dragi hoinari. Sâmbătă, 26 aprilie 2014, în clubul The Stage din Bacău, a avut loc concertul lui Nimeni Altu’ alături de Sagace și Andu Toader.

Spre surprinderea mea, pe la orele 23:00, barul era destul de plin, toate mesele fiind ocupate. Pe scenă se afla Nimeni Altu’, care cânta de ceva vreme la tobele lui Andu Toader. Acesta a cântat până la miezul nopții, atunci când a început concertul propriu-zis.

Prima piesă a serii a fost „Oră târzie„. Piesa aceasta se potrivea perfect cu situația: chiar era o oră tarzie.
Această piesă face parte de pe noul album al lui Nimeni Altu’, „Pilde”. Acest concert avea ca scop promovarea acestui album.

 A doua piesă a serii a fost „Nopți prea lungi„. Am rămas surprins de public. Până la începutul acestui concert, nu era atmosferă deloc, dar odată ce-a-nceput, în fața scenei nu aveai loc să arunci un ac. Și nu a fost genul ăla de public care să stea cu mâinile-n sân, s-a manifestat toată seara, simțea fiecare melodie, fiecare beat, fiecare flow ale artiștilor aflați pe scenă.

A urmat o altă piese de pe albumul „Pilde”, intitulată „Puiul„.
Recunosc, până la acest concert, nu ascultasem Nimeni Altu’ cine știe ce, dar, odată cu trecerea concertului, am observat că-i un artist foarte fain. Serios, avea niște versuri extrem de complexe, și odată cu înaintarea concertului, rămâneam prost cât de bine structurate erau versurile.

O altă piesă cântată în seara de 26 aprilie 2014 a fost chiar titlul albumului, „Pilde”. Sincer să fiu, am intrat într-o stare extrem de euforică atunci când am auzit începutul acestei melodii. Acesta era format din câteva fragmente din filmul „Cel mai iubit dintre pământeni”, un film bazat pe celebrul roman cu același nume al lui Marin Preda. Chiar înainte de începerea acestei melodii, Nimeni Altu’ a strigat „mâinile sus pentru Ștefan Iordache (actor în acest film), mâinile sus pentru Marin Preda„. Mi-a plăcut la nebunie melodia, cred că e cea mai buna piesă care am ascultat-o în acea seară.

A urmat piesa „Singuratic„. Cred că tot albumul „Pilde” are influențe din filmele românești. Se mai nimerea din când în când câte o melodie care avea un început bazat pe-un film românesc.

De-a lungul serii, Nimeni Altu’, alături de mix-urile lui Sagace și ritmul tobelor lui Andu Toader a mai cântat piese precum „Când ai nevoie„, „Îmi amintesc„, „2005” sau „Despre un om„.

Cele mai bune piese ale serii au venit la final. Prima melodie „memorabilă” și cântată cot-la-cot cu publicul a fost „Îmi amintesc„. Publicul urla la refrenul acestei melodii mai tare ca niciodată, încât la un moment dat ți se imprima în cap versul „n-o să scrie„.

O alta piesă cunoscuta a fost „Asta nu e rap„. Cu toate că melodia apare pe noul album al lui Nimeni Altu’, publicul știa fiecare vers în parte.

Cea mai „chill” piesă a serii a fost „Veselie„. Pentru mine a fost „primă audiție”, și mi-a intrat instant pe sub piele. Încă mai am în cap finalul melodiei, care-i ceva de genul „pam pam pam pam, parampampampam„.

La un moment dat, Nimeni Altu’ a întrebat publicul dacă mai ține minte ultimul concert. Din față s-a auzit „parcă ieri„. Și chiar piesa asta a urmat, Nimeni Altu’ oferindu-i un călduros „PACE!” înapoi.
Realistic vorbind, Nimeni Altu’ n-a mai cantat în The Stage din noiembrie 2012.

Toată seara publicul a fost în picioare. Se vedea clar că aștepta acest concert de ceva vreme, și, se pare ca așteptările lor a meritat. Nimeni Altu’ chiar a cântat în acea seară.

Cu fiecare ocazie pe care acesta o avea, el bătea palma cu publicul. De fiecare dată, publicul se îngrămădea în fața scenei, iar în spate rămânea un loc aproape gol. Au fost demențiale acele faze.

Pen-ultima piesă a serii a fost „Cu dinții cariați„. Piesa e demențială, indiferent în ce variantă o ascultați, dar, vă spun sincer, varianta live suna demențial.

După piesa „Cu dinții cariați„, băieții au coborât de pe scenă, iar publicul striga într-una „bis, bis„, „Nimeni Altu’ ” și alte „lozinci” de genul acesta. În cele din urmă, au început să strige „Supertras, supertras!„. Nimeni Altu’, Sagace și Andu Toader s-au conformat, și s-au urcat din nou pe scenă, și-au cântat piesa „Supertras„. Fumul în The Stage era unul ciudat, și nu numai de la țigări, erau și alte chestii „vesele”. Ce să mai, publicul era exact ca titlul ultimei melodii: „Supertras„.

Concertul s-a terminat undeva după orele 01:20. O bună parte din public a rămas în fața scenei, sperând să facă vreo poză sau să ia un autograf cu băieții.

N-a fost așa din păcate. Publicul a stat o perioadă bună în fața scenei, singura persoană de la care au reușit să scoată un autograf a fost Andu Toader. La un moment dat, eu și cu grupul meu de prieteni (2 la număr) am ieșit în spatele clubului. Abia dacă vedeam ceva în spate, nu era iluminat mai deloc acel loc în care vara se află terasa. Am văzut că-n mijloc era o masă, și l-am recunoscut pe sunetistul lui Sagace și Nimeni Altu’. dar pe ultimii doi mentionați nu-i recunoșteam. Mi-am luat inima-n dinți și m-am dus să-i întreb dacă vor să facă o poză. Nimeni Altu’ mi-a răspuns ceva de genul: „frate, aș mai sta, dar suntem obosiți, și trebuie să plec la București„. Am înțeles că aceaștia erau obosiți, și n-am mai insistat. Le-am strâns mâna și i-am felicitat pentru concert, mie personal mi-au plăcut melodiile.

A fost un concert interesant cel din The Stage din data de 26 aprilie 2014. Chiar devenisem fan în timpul concertului, dar faza de la sfârșit mi-a schimbat toată părerea. Nu zic, nu erau obligați să facă poze cu mine, sau să-mi dea vreun autograf, dar, erau în fața scenei fani mult mai infocați care chiar voiau să le spună băieților „mulțumim pentru concert!„. Eh, e doar părerea mea, nu o luați ca atare; e un blog personal, scriu ce simt în acesta. Pe data viitoare…

Hoinăreala plăcută!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.