Concert Tenebres la Rock’N’Iași „Indoor Edition” 2017 – Lansare album „Pain Eternal”

Anul acesta, festivalul Rock’N’Iași împlinește 11 ani de existență. La fel ca în anul 2016, vor avea loc 3 ediții ale festivalului: „Winter Edition”, ce a avut deja loc în perioada 25-26 martie 2017, „Open Air” ce a avut loc în perioada 19-21 mai 2017  și „Indoor Edition” ce va avea loc în perioada 27-29 octombrie 2017. Singura ediție care ce nu a avut loc la Casa de Cultură a Studenților din Iași a fost „Open Air”. Aceasta s-a desfășurat pe Pârtia de Schi din zona Copou, Iași.

Ultima zi din cadrul festivalului Rock’N’Iași „Indoor Edition” va avea loc pe 29 octombrie 2017. Va fi o zi dedicată în principal trupelor ieșene, capul de afiș fiind trupa Tenebres. Aceasta își va lansa primul album din carieră intitulat „Pain Eternal„. În deschiderea evenimentului vor cânta trupele ieșene Subliminal Damage, Hiraeth și Beauty and The Rat. Singura trupă din afara Iașiului va fi Eternal Fire din București, aflată în premieră pe scena festivalului Rock’N’Iași.

Iarna anului 2015 aduce nașterea unei noi trupe: Tenebres. Aceasta „poate fi clasificată drept black metal la prima vedere, însă melodica clapelor, adaugă un ton gotic, în timp ce violoncelul luminează dar și întunecă întreaga atmosferă„. Cel puțin așa susține Diana Mertic, membru al trupei Tenebres. Aceasta s-a format prin contopirea membrilor a trei trupe destrămate de pe scena ieșeană. Trupa și-a închegat sunetul în jurul sonorităților black, gothic și doom metal pe care le subliniază cu ajutorul clapelor și a violoncelului. Trupa a mai concertat în București, Sofia, Timișoara, Iași și s-a bucurat de o primire caldă din partea publicului cu ocazia primei editii OSTRING și festivaluri precum Artists of the Dark, Revolution Fest sau Rock’N’Iasi „Open Air” 2017. În anul 2017, Tenebres a lansat și primul lor videoclip oficial ce poartă numele albumului. Acesta a atras atenția străinilor în special din Finlanda și Belgia unde au fost publicate mai multe detalii despre trupă pe site-uri de știri precum Metalliluola sau United Rock Nations. Pe lângă piesele lor originale, în concertele trupei se mai pot auzi și câteva preluări, cea mai notabila fiind „My Hope, the Destroyer” de la My Dying Bride.

Trupa a anunțat în această perioadă un nou membru la clape în persoana lui Emanuel Filip. Acesta este recunoscut pentru activitatea sa din trupe precum GOD sau Beauty And The Rat.

Albumul „Pain Eternal” conține 9 piese și va fi lansat independent de către trupă, în format CD și digital. Albumul a fost înregistrat în studioul trupei, „Imperium Tenebrarum” din Iași. De mix, master și coperta albumului s-a ocupat Dorian Black, chitaristul formației. Lista pieselor albumului „Pain Eternal” a fost făcută cunoscută publicului larg:

 1. Anger Divine ( Intro )

 2. A Cry In Serenity

 3. Reign In Grief

 4. Pain Eternal

 5. Redemption

 6. Twilight of Fate

 7. The Gift of Passion & Agony

 8. Where Life And Death Entwine

 9. Into the End – Soulless Existence ( Outro )

Beauty and The Rat este o trupă ieșeana de rock alternativ cu multe influențe metal. Stilul trupei se aseamănă foarte mult cu cel al trupei Godsmack. Trupa a fost înființată în anul 2011, iar de atunci au avut multe concerte în marea lor majoritate pe plan local. Au participat în mai multe rânduri la Rock’N’Iași și au fost cap de afiș în ediția de iarna a festivalului de la începutul anului 2016. Are la activ un album intitulat „Unborn„, ce a fost lansat pe data de 26 februarie 2016  în cadrul festivalului Rock’N’Iași „Winter Edition”. Are piese precum „Cigarette burn„, „In treason I fall„, „Smiling Sun” sau „Lake of false desire„.

Subliminal Damage este o trupă de progressive metal din Iași, înființată undeva prin anul 2012. Membrii trupei au fost influențați de trupe precum MastodonDeathLamb Of GodAnimals As LeadersTool sau Six Feet Under. Are la activ o multitudine de concerte prin țară, și a împărțit scena cu trupe precum Masked ToysTruda, Trooper sau Taine. Are un album de studio la activ intitulat „EVO„. Acesta a fost lansat oficial în cadrul festivalului Rock’N’Iași pe data de 30 octombrie 2015. Este recunoscută pentru piese precum “Next day“, “Time loop” sau “Programmed Extinction“.

Hiraeth este una dintre cele mai tinere formații de pe scena muzicală ieșeană. Este o trupă de melodic death metal înființată în octombrie 2015. Debutul scenic l-a avut în noiembrie 2016, atunci când a cântat în barul The Gate din Iași alături de trupa Serpent Stream. Concertele trupei au fost doar la nivel local, în locații precum Underground Pub, The Gate sau club Rocknrolla, împărțind aceiași scenă cu formații precum E-an-na, Harmasar sau Halmyris. Are doar un material discografic până în momentul actual, în forma EP-ului „Souls„, ce conține piese precum „Before The Crossroads„, „Rivers” sau „Tomb of Souls„.

Eternal Fire este o trupă bucureșteană de melodic black metal, înființată în octombrie 2013. Concertele lor în marea lor majoritate au avut loc pe scena locală bucureșteană, în cluburi precum Quantic sau Fabrica, împărțind scena de-a lungul timpului cu trupe românești cunoscute precum Negură Bunget, Bucovina, Dinumbră sau Ka Gaia An. A cântat și în deschiderea unor trupe externe consacrate  precum Christ Agony, Dark Funeral sau Carach Angren. Până la ora actuală, are un material discografic lansat, în forma EP-ului „Beyond Frozen Streams„, lansat în iulie 2015. Este recunoscută pentru piese precum „Winter Darkness„, „My Will To The Stars” sau „Northmen And The Sea„.

Biletele și programul oficial urmează să fie anunțate în viitorul apropiat. Pentru mai multe detalii, intrați pe pagina oficială a evenimentului.

4 gânduri despre „Concert Tenebres la Rock’N’Iași „Indoor Edition” 2017 – Lansare album „Pain Eternal”

 1. Pingback: Concert E-an-na & Hiraeth în Underground Pub, Iași | Hoinar Printre Litere

 2. Pingback: Wacken Open Air 2018: Semifinala Iași | Hoinar Printre Litere

 3. Pingback: Wacken Metal Battle Romania 2018 – Finala națională | Hoinar Printre Litere

 4. Pingback: Wacken Metal Battle Romania 2018 – Finala națională - Onevibe

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.