An Theos a obținut locul 3 la Wacken: Metal Battle din Germania

Din anul 2009, România este reprezentată anual la „Wacken: Metal Battle„, o competiție între țări ce are loc în cadrul festivalului „Wacken: Open Air” din Germania. În trecut, au participat trupe precum Altar, Bucovina, Dirty Shirt, Hteththemeth sau E-an-na. Ultima reprezentantă a fost trupa bucureșteana An Theos ce a obținut acest statut în urma finalei din Sibiu din iunie 2018. În concursul de atunci, au participat trupele Tenebres, Hiraeth, EvergreeD și Descend Into Despair.

An Theos este una dintre cele mai cunoscute trupe de folk metal din România. Înființată în anul 2010, trupa a devenit cunoscută publicului larg datorită versurilor ce au ca influență lumea dacică sau cea din mitologia românească. Au fost de la bun început sub tutela Rusidava Management, concertând în cei șase ani de activitate în țări precum Italia, Cehia, Ungaria sau Bulgaria. În cei 8 ani de activitate, trupa a lansat 2 albume de studio: „Seminția Dacă” în 2016, respectiv „Spre Cer” în 2017. Este cunoscută pentru piese precum „Noaptea Sânzienelor„, „Seminția Dacă” sau „Nedeea Lupilor„.

În urma finalei ce a avut loc în cadrul festivalului Wacken: Open Air, primele 5 țări clasate au fost:

  1. China – Trupa: Die From Sorrow

  2. Ucraina – Trupa: Motanka

  3. România – Trupa: An Theos

  4. Danemarca – Trupa: Xenoblight

  5. Suedia – Trupa: Chugger

Este pentru a treia oară când România obține un loc în primele 5 țări clasate în cadrul concursului de la Wacken. În trecut, trupele Dirty Shirt și E-an-na au obținut locul 2 la edițiile din 2014, respectiv 2017. După această experiență, An Theos a postat un mesaj de mulțumire pe pagina ei de Facebook:

Un asemenea sentiment nu poate fi descris în cuvinte! Suntem onorați de faptul că am reprezentat România în raiul tuturor metaliștilor din lume. Această experiență nu poate fi descrisă în cuvinte. Mii de mulțumiri vouă celor ce ne-ați sprijinit atâția ani și nu în ultimul rând, Wacken Metal Battle România pentru oportunitatea de a reprezenta România și românii!

În viitorul apropiat, trupa are programat doar un concert pe data de 5 Octombrie 2018 în orașul Târgu Mureș în Jazz & Blues Pub. Pentru mai multe noutăți, intrați pe pagina oficială a trupei.

Un gând despre „An Theos a obținut locul 3 la Wacken: Metal Battle din Germania

  1. Pingback: An Theos confirmată la Underground Metal Fest Piatra Neamț | Hoinar Printre Litere

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.